voorbije activiteiten

 

 

   &

 

 

 

conventival 22
21 september 2019

conventival 22 september 2019 In mei groeide het idee om een feest te organiseren om het tweejarig bestaan van Convent 22 te vieren. We zagen het groots, maar stuurden het steeds bij tot we ons concept vonden: “CONVENTIVAL 22”.
Het zou een feest worden van, voor en door Convent 22; een feest dat voor verbinding met familie, vrienden, kennissen, sympathisanten, buren en omwonenden zou zorgen. We wilden ook iets creatiefs doen, om te verkopen weliswaar, maar dat we zelf gemaakt hadden om onze eigen bijdrage te beklemtonen. Daarom hebben we winkeltasjes (binnenkort krijgt niemand nog een zakje in de winkel) beschilderd met onze creatieve hersenspinsels. Er moest ook muziek zijn, dus kozen we voor niet één maar drie optredens. Er moest ook iets voor de kindjes zijn: grime en volksspelen. Eten en drinken mochten natuurlijk ook niet ontbreken maar ook daar wilden we onze creativiteit in kwijt met huisgemaakte limonade, salade en taarten.

 
  Lees meer

Na regelmatig overleg en enkele schilderavonden was alles gepland, besproken en besteld. En hadden we 80 zakjes beschilderd. Er werd een goed draaiboek opgesteld. Er werden vrijwilligers gezocht om te helpen. En op vrijdag 20 september begonnen we eraan. De tenten werden opgesteld, verlichting aangebracht, frigo’s opgevuld, bewegwijzering aangebracht, tafels en stoelen aangesleurd, boodschappen gedaan en ga zo maar door tot alles klaar stond om iedereen te ontvangen. Maar we hadden toch een klein beetje stress: zou er wel volk komen naar ons Conventival?

Op zaterdag 21 september scheen de zon (want die hadden we besteld). Onze vrijwilligers en bewoners gingen samen aan de slag om alles klaar te zetten. De muzikanten stelden hun instrumenten op en om 15 uur kwamen de bezoekers door het kleine poortje binnen in Convent 22 en ze waren talrijk, méér dan we verwacht hadden!

conventival 22 september 2019

De gratis optredens van The Holy 7, Miel y Canela en Jaboti Cabas zorgden voor prachtige muziek en dans, en brachten ook de bezoekers aan het dansen. Het eten en drinken werd gesmaakt en gingen vlotjes van de toonbank. Achter de bar en in de keuken werd hard gewerkt. Er gingen twee rondleidingen door waardoor geïnteresseerden uitleg kregen over Convent 22 en Autimismus vzw. En er waren veel geïnteresseerden! Er was zo’n gezellige, gemoedelijke en zeer aangename sfeer.

Omdat de poorten van het Groot Begijnhof sluiten om 23u, sloten wij ons feest af om 22u. En het was GOED geweest en misschien toch voor herhaling vatbaar. Samen met de bewoners deden we nog de afwas en gingen slapen om op zondag alles op te kunnen ruimen. Ook dat verliep vlot.

Bedankt dat jullie erbij waren en dat jullie geholpen hebben. Bedankt dat jullie ons gesteund hebben door te eten en te drinken, zakjes en azalea’s te kopen. Bedankt dat jullie Convent 22 in jullie hart dragen!

Een speciaal woordje van dank aan de bewoners van Convent 22 voor hun inzet, aan Harriët, coördinator van OBRA|BAKEN, voor de vlekkeloze organisatie en aan de steungroep van Convent 22 voor de hulp op ons Conventival. Het heeft ook een mooi centje opgebracht!

conventival22 sept 2019 2

conventival22 sept 2019 3