voorbije activiteiten

 

 

   &

 

 

 

met Autimismus naar Vecmont
9 tot 12 augustus 2019

vecmont augustus 2019Getuigenis van Tomas

Voor de negende keer organiseerden Riet en Ibrich een weekend voor mensen met ASS.We trokken naar Vecmont van 9 tot 12 augustus waar we logeerden in een oude, verbouwde pastorie, een prachtige locatie.
Bij aankomst maakten we kennis met enkele nieuwe gezichten die achteraf bekeken onze groep mooi aanvullen.
Riet, Linda, Marc en Marieken vergezelden ons om alles in goede banen te leiden en om voor onze maaltijden te zorgen. Wat waren ze aangenaam gezelschap! De eerste avond bewezen ze al hun kookkunsten met een overheerlijke spaghetti. Maar ook de quiz bezorgde ons een spetterende avond.

 
  Lees meer

Na een heerlijk ontbijt konden we zaterdag kiezen voor een wandel- of kajaktocht. Omdat de waterstand van de Ourthe te laag was, moesten we noodgedwongen kajakken op de afdamming van de Ourthe in Nisramont. Eentje heeft er wel gezwommen, meer uit noodzaak dan uit vrije wil. De anderen maakten een prachtige wandeling in de buurt van Vecmont met Marc als gids. Eens terug in de pastorie konden we ons gezellig bezighouden met een spelletje biljart in de kelder of een spelletje petanque in de tuin. Maar al vlug was het tijd voor de aperitief en stak Marc de barbecue aan. En of we gesmuld hebben, zo lekker dat alles was!
Na een welverdiende nachtrust en een versterkend ontbijt werden we naar La Roche gebracht waar we de keuze hadden om ofwel het stadje te bezoeken of minigolf te spelen. We hebben ons goed geamuseerd en goed gebabbeld.

Na een lekkere broodmaaltijd vertrokken we samen naar Wéris, un des plus beaux villages de la Wallonie! We gingen er op zoek naar de dolmen en menhirs die er verborgen liggen. Het was een stevige wandeling met een hoogteverschil van 182m. Uiteraard hebben we, eens terug in Wéris, onze benen wat laten rusten tijdens het drinken van een streekbiertje. De avond werd afgesloten met een lekkere ovenschotel en gezellig napraten. 

Maandagochtend na het laatste ontbijt, namen we afscheid.  Tot volgend jaar...? 

Tomas en Marieken

vecmont augustus 2019