voorbije activiteiten

 

 

   &

 

 

 

opendeurdag convent 22
24 september 2017

convent22opendeurdag 01 Adriaan, Bart, Bob, Celien, Ibrich, Peter, Matthias en Sebastiaan... Zo heten de acht bewoners in Convent 22. Ze wonen er sinds 1 juni net zoals hun goede buren Ravi en Veerle.
Autimismus besloot uit pure tevredenheid met hen een feest te organiseren.
Enkele bewoners openden speciaal voor die dag hun deuren en hadden daarvoor hun optrekje extra gepoetst.

 
  Lees meer

Bijna tweehonderd genodigden kwamen een kijkje nemen en brachten een geleid bezoek aan de studio’s en appartementen. Dat ging gepaard met veel instemmend geknik over de inrichting van de ruimtes en met complimentjes over keukens, kasten, tafels en zo meer.

Het feest zelf was eigenlijk een dankbetuiging aan iedereen die het project op een of andere manier heeft gesteund. Daardoor was de sfeer in de feestzaal van het groot begijnhof in Sint-Amandsberg super ontspannen.

Er hing echt gezelligheid in de lucht en dat was voor een groot deel te danken aan de gelegenheidsband van Matthias, Ravi en vrienden. Zij brachten er met hun muziek de schwung in.

Autimismus dankte iedereen die een steentje heeft bijgedragen tot het welslagen van het project. Tevens werd het samenwerkingsverband tussen Autimismus, het Groot Begijnhof Sinte Elisabeth, Obra/Baken en het Sociaal Verhuurkantoor van de stad Gent toegelicht.

Speciale aandacht ging naar onze partners: de provincie Oost-Vlaanderen en de Nationale Loterij, die hopen dat dankzij hun aanzienlijke steun ook andere initiatieven onze weg zullen volgen.

Een merci was er ook voor sponsors zoals VDAB, de Rotary Clubs en hun vrijwilligers, Cera, Club Agora Lokeren, Fifty-one ladies club Gent, Lions Club Seaport Ghent, Miss Coast Belgium en WTC De Wielervrienden Nazareth. Ook voor de kopers van kunstmappen en kunstwerken, verkopers van kaarsen van de KLJ en activisten voor het goede doel zoals Music for Life.

De aanwezigen luisterden ook allemaal met veel aandacht naar de getuigenissen van de bewoners en naar de uitleg van Harriët, coördinatrice van Obra/Baken binnen Convent 22. Obra/Baken staat immers in voor de begeleiding van de bewoners en was mede organisator van de opendeurdag.

Bij een hapje en een drankje kregen de bezoekers de gelegenheid om informele gesprekken aan te gaan met ouders, bewoners en hun familie, begeleiders en initiatiefnemers.

De inzet van velen en de talrijke opkomst zorgden, samen met het mooie weer, voor een fijne, indrukwekkende, positieve ervaring.